tag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post4948054635367553814..comments2024-02-14T09:13:50.372+01:00Comments on Garnkofilia: BROWNIE - bez glutenu, jajek, mleka (wegańskie)Garnkofiliahttp://www.blogger.com/profile/13988118313779075236noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-87452968482077431262013-10-06T20:43:17.127+02:002013-10-06T20:43:17.127+02:00wersji z tofu jeszcze nie znałam, hmm :)
Ciekawe!wersji z tofu jeszcze nie znałam, hmm :)<br />Ciekawe!Salvador Dalihttps://www.blogger.com/profile/01685133314070344965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-23387647143156385862013-05-19T23:14:20.638+02:002013-05-19T23:14:20.638+02:00"zwarta i sucha" - taka by była gdybym n..."zwarta i sucha" - taka by była gdybym nie kombinowała ;-) dziękuję bardzo! Stresik rozumiem, ale przy ciastach jest tyle niewiadomych, choćby mąka właśnie... a uwagi testujących pozwalają udoskonalić recepturę. Subskrybuję Twoje posty od dawna (google reader) i z przyjemnością czytam Twoje pomysły. Życzę powodzenia!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04872204499828005353noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-48137618747286366812013-05-19T21:33:12.228+02:002013-05-19T21:33:12.228+02:00W takim razie bardzo prawdopodobne, że konsystencj...W takim razie bardzo prawdopodobne, że konsystencja. Zaraz dopiszę w przepisie. Masa była dość zwarta i sucha, a po upieczeniu lekko wilgotna, dość twarda. Uff, dobrze że wiadomo co, zawsze się denerwuję jak ktoś pisze że coś nie wyszło :)Garnkofiliahttps://www.blogger.com/profile/13988118313779075236noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-23774011557216393382013-05-19T21:13:41.900+02:002013-05-19T21:13:41.900+02:00nie, tutaj akurat czymś się zajęłam i ciasto wysty...nie, tutaj akurat czymś się zajęłam i ciasto wystygło- a poza tym było wykrawane z formy. Myślę natomiast że konsystencja jest kluczem. Nie zaznaczyłaś tego wyraźnie w przepisie (to nie zarzut, może ew. sugestia ;-) i przyjęłam, że dążę do gęstej ale jednak płynnej konsystencji i dodałam więcej mleka. Stwierdziłam po prostu że to niemożliwe, żeby cokolwiek wyszło z ciasta, które jest tak suche... Może jeżeli jeszcze będziesz robić to ciasto, wrzucisz jakieś zdjęcie poglądowe przed włożeniem do piekarnika? Ja na pewno będę jeszcze próbować, bo smak naprawdę jest tego wart. Robiłam kiedyś (dawno) "prawdziwe" brownie i to Twoje nie ma się czego wstydzić :-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04872204499828005353noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-43888276231616209302013-05-19T19:49:53.272+02:002013-05-19T19:49:53.272+02:00Pierwsze przykazanie dotyczące ciast bezglutenowyc...Pierwsze przykazanie dotyczące ciast bezglutenowych - nie wyjmować z formy i nie kroić dopóki całkiem nie wystygnie. Ja nie zawsze tego przestrzegam ale z pełną świadomością że będę jeść łyżeczką :). Poza tym trudno powiedzieć co mogło być przyczyną, mąki bezglutenowe potrafią być kapryśne, ja zawsze mam problem z jaglaną więc staram się ją mieszać z gryczaną, i mam za soba kilka ciast jedzonych łyżeczką do dziś nie wiem dlaczego. Generalnie najlepiej mieszać kilka rodzajów mąk w jednym cieście. Może masa była za rzadka, przy tym cieście powinna byc naprawdę gęsta, nie ma mowy o przelewaniu do formy, raczej trzeba przełożyć i ugnieść. No i grunt to się nie zrażać :) najważniejsze że pyszneGarnkofiliahttps://www.blogger.com/profile/13988118313779075236noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-41526740593891361262013-05-19T14:22:40.632+02:002013-05-19T14:22:40.632+02:00skorzystałam z przepisu - smak przepyszny! Nie jes...skorzystałam z przepisu - smak przepyszny! Nie jestem tylko pewna co zrobiłam źle, ponieważ ciasto się rozpada, nawet nie da się pokroić. z odstępstw - dodałam trochę mleka owsianego, ponieważ przy tej ilości gorącej wody masa była zbyt gęsta i zamiast 180 gram tofu dodałam 200 (akurat takie opakowanie). Tylko że wydaje mi się że to za mało na taki efekt... poza tym mąka owsiana i mleko owsiane plus mąka ziemniaczana powinny ładnie trzymać ciasto... Jeżeli masz pomysł, napisz proszę :-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04872204499828005353noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-44890722516820015982013-05-06T19:42:16.589+02:002013-05-06T19:42:16.589+02:00Cieszę się do mnie trafiłaś. Byłam też u Ciebie i ...Cieszę się do mnie trafiłaś. Byłam też u Ciebie i się cieszę że przybył mi nowy blog do odwiedzania. Trzeba się jakoś nawzajem inspirować :)Garnkofiliahttps://www.blogger.com/profile/13988118313779075236noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-38005611568939110012013-05-06T16:24:09.164+02:002013-05-06T16:24:09.164+02:00Trafiłam na Twoją stronę przez przypadek, jednak m...Trafiłam na Twoją stronę przez przypadek, jednak moje kolejne odwiedziny u Ciebie z pewnością przypadkowe nie będą.<br />Pyszne przepisy, które z pewnością wypróbuję :)<br />Pozdrawiam!Haniahttp://www.zdrowemotywacje.pl/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-75763918049492919122013-05-05T21:21:17.643+02:002013-05-05T21:21:17.643+02:00Brzmi fantastycznie. Przepis zapisz koniecznie, je...Brzmi fantastycznie. Przepis zapisz koniecznie, jest chyba wart powtórzenia!Garnkofiliahttps://www.blogger.com/profile/13988118313779075236noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-20497202992948899112013-05-05T20:32:50.836+02:002013-05-05T20:32:50.836+02:00A ja zrobiłam dziś brownie z cieciorki, tahiny,bur...A ja zrobiłam dziś brownie z cieciorki, tahiny,buraków, awokado, domowego syropu daktylowego, domowego mleka migdałowego,z orzechami włoskimi i dżemem z czarnej porzeczki. Bez glutenu, bez jajek, bez mleka bez cukru a w smaku obłędne ! I muszę zapisać przepis, bo wiele już razy tworzyłam coś z głowy i za cholerę nie mogłam powtórzyć :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-14428121704099287252013-04-30T10:33:37.821+02:002013-04-30T10:33:37.821+02:00No tak, w Polsce to tylko ziarno widziałam, sprzed...No tak, w Polsce to tylko ziarno widziałam, sprzedają głównie jako pokarm dla ptaków.A podobno sama mąka bardzo zdrowa, najlepsza z bezglutenowych bo nadaje się do wszystkiego.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-25761198634654597452013-04-28T18:39:42.659+02:002013-04-28T18:39:42.659+02:00Ja nie spotkałam w Polsce, nawet w internetowych s...Ja nie spotkałam w Polsce, nawet w internetowych sklepach. Kupiłam z ciekawości, w amerykańskim sklepie internetowym Iherb, gdzie kupuję głównie zioła.Garnkofiliahttps://www.blogger.com/profile/13988118313779075236noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-65412142350676843752013-04-28T17:22:30.263+02:002013-04-28T17:22:30.263+02:00Ciekawi mnie ta mąka z sorgo, w Polsce raczej nied...Ciekawi mnie ta mąka z sorgo, w Polsce raczej niedostępna?!Anonymousnoreply@blogger.com