tag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post6015986931430838982..comments2024-02-14T09:13:50.372+01:00Comments on Garnkofilia: CIASTKA Z MAKIEM - bez glutenu i jajekGarnkofiliahttp://www.blogger.com/profile/13988118313779075236noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-83389198678612921922014-01-17T21:08:11.261+01:002014-01-17T21:08:11.261+01:00Oba pokazane na zdjęciu młynki są ręczne i dobrze ...Oba pokazane na zdjęciu młynki są ręczne i dobrze mielą. Nie mam pojęcia gdzie można takie kupić, te są prezentami i oba są bardzo stare, dziś można też tanio kupić podobny młynek, widziałam na allegro, tyle że mielenie jest bardzo pracochłonne. Natomiast ostatnio zaopatrzyłam się w niewielki i naprawdę tani nożowy młynek do kawy elektryczny i z efektów jestem bardzo zadowolona, maki wychodzą drobno zmielone.Garnkofiliahttps://www.blogger.com/profile/13988118313779075236noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-34587930958843644842014-01-17T19:18:00.700+01:002014-01-17T19:18:00.700+01:00mam pytanie odnośnie Twojego młynka- gdzie taki mo...mam pytanie odnośnie Twojego młynka- gdzie taki można nabyć?? Ponieważ gdy mielę np. kaszę jaglaną to idelanie nie jest ona zmielona a mi zależy na takiej prawdziwej mące;))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-12839247715738620482013-10-24T02:00:20.422+02:002013-10-24T02:00:20.422+02:00Z olejów roślinnych oliwa jest jednym z lepszych d...Z olejów roślinnych oliwa jest jednym z lepszych do smażenia i pieczenia, ze względu na to że zawiera więcej kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, które nie utleniają się podczas obróbki cieplnej. Temperatura dymienia oliwy to jak wyczytałam 190-210 stopni, więc nie jest przekroczona przy pieczeniu. Oleje o przewadze kwasów tłuszczowych wielonienasyconych do smażenia nadają się słabiej. Jeśli chodzi o zamienniki, to jednymi z najlepszych tłuszczów do obróbki termicznej są masło klarowane o temperaturze dymienia ok 240 stopni i olej kokosowy - tłuszcze nasycone. Jeżeli chodzi o smak, to ja używam oliwy do ciast i ciastek i nie czuć jej smaku w wypiekach, oczywiście należy wybrać taką o delikatniejszym smaku i nie pikantną.Garnkofiliahttps://www.blogger.com/profile/13988118313779075236noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-53890233020788372292013-10-23T22:03:01.754+02:002013-10-23T22:03:01.754+02:00Witam mam ptanie odnośnie oliwy czy można ją czym...Witam mam ptanie odnośnie oliwy czy można ją czymś zastąpić? W ogóle to się tak zastanawiam jak jest z tą oliwą, bo według medycyny chińskiej smażenie na oliwie jest szkodliwe a jak to jest z pieczeniem wiesz może? I czy oliwa z oliwek w smaku nie dominuje?;)))Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-14044495403096294162013-01-20T19:44:47.963+01:002013-01-20T19:44:47.963+01:00Od razu zrobiłam. Jestem na diecie wykluczającej p...Od razu zrobiłam. Jestem na diecie wykluczającej prawie wszystko ze względu na karmienie małego alergicznego ssaka. Właśnie takiego przepisu szukałam. Dałam więcej syropu z agawy, mleko ryżowe i zamiast orzechów - żurawina. Wyszły przepyyyyszne! Acha, ciasto nakładałam na blachę łyżką zamaczaną w oleju i nią też wyrównywałam od góry. Tak było łatwiej, bo strasznie się kleiło do wszystkiego.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-15491428118519048222013-01-04T19:27:03.725+01:002013-01-04T19:27:03.725+01:00super, zapisuje przepis! jako, że jestem świeżo up...super, zapisuje przepis! jako, że jestem świeżo upieczoną wegetarianką :)ALBhttps://www.blogger.com/profile/00973787993984028949noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-67094687256823329292013-01-04T17:21:57.377+01:002013-01-04T17:21:57.377+01:00Piękne młynki!
Ciasteczka zachwycające.
Pyszny pom...Piękne młynki!<br />Ciasteczka zachwycające.<br />Pyszny pomysł na chrupanie.Amberhttps://www.blogger.com/profile/08879281466260575379noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-34655635520145600812013-01-04T17:06:25.826+01:002013-01-04T17:06:25.826+01:00Już zrobiłam, serio:) Nie miałam orzechów, więc za...Już zrobiłam, serio:) Nie miałam orzechów, więc zastąpiłam migdałami. Posłodziłam stewią. Pyszne! Dzięki za przepis!Arnikahttps://www.blogger.com/profile/08292418113755314869noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-52966361203553020802013-01-04T16:30:05.169+01:002013-01-04T16:30:05.169+01:00O jak ja to lubię! Dopisz się, dopisz!
http://vege...O jak ja to lubię! Dopisz się, dopisz!<br />http://vegespot.pl/akcje/33/makowce-makowe-maczki-z-makiem/<br />Pozdrawiam! Katarzynahttps://www.blogger.com/profile/00320098281362886563noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-9896275857916121062013-01-04T16:28:29.159+01:002013-01-04T16:28:29.159+01:00Fantastyczne ciasteczka! Zrobię jutro:)Fantastyczne ciasteczka! Zrobię jutro:)Arnikahttps://www.blogger.com/profile/08292418113755314869noreply@blogger.com