tag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post8334693416792748233..comments2024-02-14T09:13:50.372+01:00Comments on Garnkofilia: WYPASIONE CIASTO DYNIOWE - bezglutenowe, wegańskieGarnkofiliahttp://www.blogger.com/profile/13988118313779075236noreply@blogger.comBlogger22125tag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-2515934347839238312018-10-24T18:18:30.331+02:002018-10-24T18:18:30.331+02:00Zawsze podaję ilość przed zmieleniem. Odmierzam, p...Zawsze podaję ilość przed zmieleniem. Odmierzam, potem mielę i już nie sprawdzam ile wyszło zmielonego.Garnkofiliahttps://www.blogger.com/profile/13988118313779075236noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-36698279914580979212018-10-24T08:47:00.230+02:002018-10-24T08:47:00.230+02:00Podana ilość jest po zmieleniu? A ile kaszy i płat...Podana ilość jest po zmieleniu? A ile kaszy i płatków do zmielenia powinnam dodać?annnahttps://www.blogger.com/profile/17505507447218153300noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-54657763152963673542017-10-14T23:08:11.028+02:002017-10-14T23:08:11.028+02:00Pyszny!Pyszny!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-77234142929430703902017-08-29T16:01:40.536+02:002017-08-29T16:01:40.536+02:00Można dowolnym syropem zastąpić, oczywiście lepiej...Można dowolnym syropem zastąpić, oczywiście lepiej bardziej naturalnym, golden syrup to po prostu cukier, ale ciasto wyjdzieGarnkofiliahttps://www.blogger.com/profile/13988118313779075236noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-74089197866187065502017-08-29T12:22:48.006+02:002017-08-29T12:22:48.006+02:00Czy syrop z agawy mogę zastąpić golden syrup? Pozd...Czy syrop z agawy mogę zastąpić golden syrup? Pozdrawiam serdecznieannnahttps://www.blogger.com/profile/17505507447218153300noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-5660318116596104442015-11-20T17:16:43.589+01:002015-11-20T17:16:43.589+01:00Jeżeli dodałaś sodę oczyszczoną i ocet balsamiczny...Jeżeli dodałaś sodę oczyszczoną i ocet balsamiczny, jak w przepisie, to POWINNO urosnąć. To nie jest ciasto które mocno rośnie, jest raczej wilgotne i ciężkie, ale powinno urosnąć. Może temperatura piekarnika była za niska, każdy piekarnik jest trochę inny. Spróbuj na przyszłość piec z termoobiegiem, to trochę usprawnia pieczenie. Nie można też ciasta zbyt szybko studzić, wtedy ma tendencje do opadnięcia. Lepiej zostawić jeszcze trochę w wyłączonym piekarniku i studzić je powoli. Przykro mi że nie wyszło, ale nie można się poddawać, z czasem będzie coraz lepiej :)Garnkofiliahttps://www.blogger.com/profile/13988118313779075236noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-48554103975064493212015-11-20T01:27:17.223+01:002015-11-20T01:27:17.223+01:00Niesłychanie cieszyłam się na to ciasto. Miało być...Niesłychanie cieszyłam się na to ciasto. Miało być dla mamy, z okazji jej urodzin. Zastosowałam się całkowicie do przepisu, zmieliłam kaszę jaglaną i płatki owsiane na mąki, przełożyłam do tortownicy, piekłam godzinę i co prawda w smaku jest cudowne, to niestety W OGÓLE NIE UROSŁO. Nie przesadzę mówiąc, że ma aż jeden cm wysokości. To moje drugie ciasto w życiu, weganką jestem od kilku miesięcy i dopiero zapoznaję się z życiem od kuchni, jednak podobne porażki działają wielce demotywująco :/ Co mogło być przyczyną niewyrośnięcia? Będę ogromnie wdzięczna za jakiekolwiek wskazówki...<br /><br />Serdecznie pozdrawiam<br />JuliaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/03135613598022076248noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-9736407050385712652015-10-15T21:22:19.734+02:002015-10-15T21:22:19.734+02:00Ono wydaje sie surowe. To poprostu inna konsystenc...Ono wydaje sie surowe. To poprostu inna konsystencja. Taka zakalcowata ale pyszna. Dzis upieklam z modyfikacjami. Z musem z jednego jablka. Z cukrem zamiast syropu. Wyszlo naprawde pyszne. Pieklam godzine plus trzymalam jeszcze w goracym piekarniku ok 15minAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-32183052562727797452015-10-14T08:24:50.253+02:002015-10-14T08:24:50.253+02:00OO, przykro mi. Każdy piekarnik inaczej trochę pie...OO, przykro mi. Każdy piekarnik inaczej trochę piecze, ale 60 minut i surowe? Trzeba obserwować ciasto w piekarniku, kiedy wierzch zacznie się brązowić to znak że już prawie. Trzeba też użyć odpowiedniej formy, żeby ciasto nie było zbyt wysokie, łatwiej piec niższe ciasta. Życzę powodzenia przy następnych próbach :)Garnkofiliahttps://www.blogger.com/profile/13988118313779075236noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-64934540067517135112015-10-13T21:46:49.787+02:002015-10-13T21:46:49.787+02:00a moje niestety nie wyszlo :( po 60 min pieczenia ...a moje niestety nie wyszlo :( po 60 min pieczenia jest surowe. Zamiat maki jaglanej dalam kokosowa Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/05400915898772499152noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-20038816690006524492015-09-23T21:33:06.699+02:002015-09-23T21:33:06.699+02:00Właśnie wpadłem na pomysł ciasta dyniowo-marchewko...Właśnie wpadłem na pomysł ciasta dyniowo-marchewkowego i ten przepis mnie przekonuje najbardziej, wypróbuję napewno. <br />Piekliśmy już chlebek bez użycia mąki i o coś takiego mi chodziło.<br />Dzięki!!!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-72210511006644967882015-01-23T21:52:39.696+01:002015-01-23T21:52:39.696+01:00Bardzo dziękuję za przepis, jutro upiekę to wspani...Bardzo dziękuję za przepis, jutro upiekę to wspaniałe ciasto. :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-33489756637186785712015-01-23T16:04:48.135+01:002015-01-23T16:04:48.135+01:00Oczywiście, z moich obserwacji wynika, że zmielona...Oczywiście, z moich obserwacji wynika, że zmielona kasza i gotowa mąka jaglana to prawie to samo :)Garnkofiliahttps://www.blogger.com/profile/13988118313779075236noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-8623205119919970932015-01-23T15:03:13.406+01:002015-01-23T15:03:13.406+01:00Czy zamiast zmielonej kaszy jaglanej, mogę użyć mą...Czy zamiast zmielonej kaszy jaglanej, mogę użyć mąki jaglanej?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-74998079127130098832014-11-29T12:38:50.414+01:002014-11-29T12:38:50.414+01:00Oczywiście że można!Oczywiście że można!Garnkofiliahttps://www.blogger.com/profile/13988118313779075236noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-63526718400201941702014-11-28T23:58:56.949+01:002014-11-28T23:58:56.949+01:00A można użyć musu z jabłek? :-)A można użyć musu z jabłek? :-)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16917315336969614067noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-29695421494324455312014-11-27T13:49:50.753+01:002014-11-27T13:49:50.753+01:00Super przepis! W poszukiwaniu takiego ciasta wpisa...Super przepis! W poszukiwaniu takiego ciasta wpisalam w google ''vegan, gluten free pumpkin pie'' i wyskoczylo mnostwo przepisow, ale same cuda na kiju, typu puree dyniowe z puszki, biala maka odgluteniona, gotowe spody bezglutenowe i inne takie. Ten przepis jest super, dzieki!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/14591029803102813961noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-9563455742975394542014-10-29T21:01:40.113+01:002014-10-29T21:01:40.113+01:00Oooo, cieszę się że smakowało!!!Oooo, cieszę się że smakowało!!!Garnkofiliahttps://www.blogger.com/profile/13988118313779075236noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-31794923188809083592014-10-29T19:50:02.020+01:002014-10-29T19:50:02.020+01:00Zrobiłam je dzisiaj i potwierdzam: WYPASIONE!!!! W...Zrobiłam je dzisiaj i potwierdzam: WYPASIONE!!!! Wygląda i smakuje rewelacyjnie. Co prawda musiałam ciut zmienić i dodałam startej marchewki (bo za mało miałam dyni), trochę wody (bo brakło mleka) i ksylitol zamiast syropu z agawy, ale rezultat... brak słów! A w dodatku tak łatwo się je robi :) Wielkie dzięki za ten przepis, wreszcie będę mogła upiec i zjeść ciasto w święta :) I mojej "normalnie" jedzącej rodzinie tez smakuje.<br />Pozdrawiam, AgnieszkaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-51444476388514402002014-10-26T06:36:31.700+01:002014-10-26T06:36:31.700+01:00fantastyczne ciacho! musi smakować równie dobrze j...fantastyczne ciacho! musi smakować równie dobrze jak wygląda, a do tego jest pełne zdrowia - zdecydowanie uwielbiam tego typu wypieki :)teenager ;)https://www.blogger.com/profile/05589606041821698790noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-16743654808572878092014-10-25T16:13:46.555+02:002014-10-25T16:13:46.555+02:00I dokładnie takie jest (poza może syropem z agawy ...I dokładnie takie jest (poza może syropem z agawy :) ale nie czepiajmy się szczegółów).Garnkofiliahttps://www.blogger.com/profile/13988118313779075236noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-2293694459183648608.post-19103536567166206652014-10-25T16:07:54.951+02:002014-10-25T16:07:54.951+02:00wygląda obłednie pysznie i zdrowo! wygląda obłednie pysznie i zdrowo! Foodmaniahttps://www.blogger.com/profile/06070158769371908661noreply@blogger.com