Jedna z bardziej udanych i mile zaskakujących mikstur pitnych. Wyszło gęste smoothie, dość ostre, z powodu dużej ilości imbiru i świeżej kurkumy. W celu osiągnięcia łagodniejszego smaku, należy wyżej wymienionych dodać odpowiednio mniej, ale polecam użyć świeżej kurkumy i świeżego imbiru - są zdecydowanie bardziej aromatyczne.
SMOOTHIE Z MARCHEWKI, POMARAŃCZY I MLEKA KOKOSOWEGO
Składniki:
- 1,5 marchewki
- pomarańcza
- szklanka mleka kokosowego
- szklanka wody
- 3-4 plasterki świeżej kurkumy
- 1-1,5 cm imbiru
Marchewki i pomarańczę obrałam, imbir pokroiłam w grube plastry. Wszystkie składniki dokładnie zmiksowałam w kielichowym blenderze. Napój wyszedł gęsty, aromatyczny od kurkumy i ostry od imbiru.
Dominika
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz