wtorek, 3 września 2019

NA ZIELONO

Kolejny z moich koktajli, tym razem mocno zielony i mocno szpinakowy.

KOKTAJL ZE SZPINAKIEM, BANANEM I WINOGRONAMI
Składniki:
  • kiść białych winogron
  • 1/4 paczki mrożonego szpinaku - około 100-150 g
  • banan
  • 2 szklanki wody
  • opcjonalnie łyżka oliwy extra virgin
Banan obrałam, winogrona umyłam. Wszystkie składniki wrzuciłam do blendera i bardzo dokładnie zmiksowałam. Nie dosładzałam, winogrona są dość słodkie.

Dominika

2 komentarze:

  1. Dlaczego szpinak mrożony ? W pełni sezonu ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Po prostu taki miałam, oczywiście można użyć świeży, można też użyć dowolnych liści.

      Usuń