wtorek, 5 marca 2013

KOKTAJL ODROBINĘ BAGIENNY

Wiosna idzie, w okna zagląda słońce, człowiek spragniony jest świeżości.
Zaczyna się pora surowych koktajli, zwanych u nas ostatnio modnie smoothie. 
Dziś z przepisu Vegan Monkey z drobnymi zmianami - smak już wiosenny, kolor jeszcze trochę zimowy.

KOKTAJL JABŁKOWO-BANANOWO-ZIELONY Z MLEKIEM MIGDAŁOWYM
Składniki:
  • banan
  • jabłko
  • garść roszponki
  • łyżka siemienia lnianego
  • łyżka sezamu
  • szklanka mleka migdałowego zrobionego własnoręcznie - opis w tym poście
Wszystkie składniki zmiksowałam w blenderze kielichowym. Wypiłam od razu.


Kolor może nie jest najbardziej intensywny, ale ma swój bladawy urok. Smak za to absolutnie bladawy nie jest.

Dominika

3 komentarze:

  1. Może i wyglądu nie ma ale jakie zdrowe :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Najważniejsze, że ma smak, jakby smaku nie było to i zdrowe nie pomoże

      Usuń
  2. jak na bagienny prezentuje się całkiem nieźle ;-) dzięki za zdjęcie!

    OdpowiedzUsuń