niedziela, 17 listopada 2013

ŚNIADANIOWA OWSIANKO-GRYCZANKA

Super proste śniadanie, które jednak za sprawą płatków gryczanych nabiera nieco bardziej wyrazistego charakteru. Użyte są tu owoce w formie surowej, więc jest nadzieja, że nie straciły większości swoich wartości. To jest taki mój żelazny sposób, kiedy naprawdę nie chce mi się nic a nic kombinować.

Składniki:
(porcja śniadaniowa dla jednej osoby)
  • pół szklanki płatków owsianych i gryczanych w równych proporcjach
  • szklanka wody
  • banan
  • jabłko
Płatki zalałam szklanką wody i zagotowałam. Gotowałam około 5 minut, na niedużym ogniu pod przykryciem. W tym czasie zmiksowałam obrane jabłko i banan na gładką masę. Kiedy płatki zmiękły a woda została wchłonięta, dodałam zmiksowane owoce, wymieszałam i chwilkę podgrzałam, już nie gotowałam.


Dominika

1 komentarz: