czwartek, 2 stycznia 2014

SURÓWKA Z SELERA I GOJI

Niby prosta, niby oczywista, ale właśnie taką surówkę z selera lubię najbardziej. Po świętach nie wiedzieć czemu :) jakoś najbardziej mam ochotę na surowe warzywa i owoce. Koloru i wartości dodają jej jagody goji. 

Składniki:
  • duży seler
  • 2 garście rodzynek
  • 2 garście jagód goji
  • garść orzechów włoskich
  • sok z połowy cytryny
  • oliwa
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie odrobinka słodu z agawy
Seler starłam na tarce, wymieszałam ze sparzonymi rodzynkami i jagodami goji, dodałam pokruszone orzechy. Doprawiłam oliwą, sokiem z cytryny, pieprzem i solą. Na koniec dodałam odrobinę słodu z agawy, wymieszałam i wstawiłam do lodówki na pół godziny.

Dominika

1 komentarz: