sobota, 18 lipca 2015

NAJLEPSZA SURÓWKA Z RZODKIEWKI

Rzodkiewki są pyszne, fakt to niezaprzeczalny i zazwyczaj zjadam je po prostu umyte, w całości. Jednak moim zdaniem starta rzodkiewka niebywale zyskuje. A już zestaw rzodkiewka i imbir to chyba najlepsze co w tym temacie można zrobić. Przepis na prościutką sałatkę pochodzi z bloga Jadłonomia, u mnie sałatka była bez mięty i faktycznie wylizywałam miskę, tak jak to autorka przepowiadała w swoim wpisie.

Składniki:
(1 porcja)
  • pęczek rzodkiewek
  • łyżka soku z cytryny
  • centymetr imbiru
  • ćwierć łyżeczki czarnuszki
  • sól do smaku
Rzodkiewki starłam na grubej tarce, imbir obrałam i drobniutko posiekałam. Wszystkie składniki wymieszałam razem i dosoliłam do smaku. Włożyłam na chwilę do lodówki do przegryzienia.

Dominika

1 komentarz:

  1. Uwielbiam rzodkiewki w jogurcie z odrobiną soli i świeżo mielonym pieprzem. Zwykłego jogurtu już dawno nie ma w moim menu więc dodaje jogurt sojowy.

    OdpowiedzUsuń