poniedziałek, 7 marca 2016

KAKAOWY KREM Z NERKOWCÓW - bez cukru

W natłoku pracy mam ostatnio czas tylko na proste przyjemności. Ciasta, ciastka, bardziej wyrafinowane słodkości, odeszły na chwilę na dalszy plan. Kiedyś powrócą, ale na razie stawiam na szybkość i prostotę, typu wrzuć składniki, zmiksuj i zjedz. Krem z nerkowców to szalenie prosta i przyjemna przekąska. Na dodatek pyszna i bezcukrowa - jedyna słodycz to banan.

Składniki:
  • pół szklanki nerkowców
  • banan
  • pół szklanki wody
  • łyżeczka soku z cytryny
  • łyżka wody różanej
  • 2 łyżki kakao
Nerkowce namoczyłam poprzedniego dnia. Przed przygotowaniem kremu odsączyłam je i zmiksowałam ręcznym blenderem z bananem, kakao, sokiem z cytryny i wodą różaną. Wody dodawałam tylko tyle, żeby masa gładko się miksowała, jeśli dysponujecie dobrym blenderem nie będzie trzeba dodawać jej wcale.

Dominika

2 komentarze:

  1. Mniam, takie kremy można by było jeść bez końca ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zjadlabym. Uwielbiam takie czekoladowo orzechowe miksy.

    OdpowiedzUsuń