W natłoku pracy mam ostatnio czas tylko na proste przyjemności. Ciasta, ciastka, bardziej wyrafinowane słodkości, odeszły na chwilę na dalszy plan. Kiedyś powrócą, ale na razie stawiam na szybkość i prostotę, typu wrzuć składniki, zmiksuj i zjedz. Krem z nerkowców to szalenie prosta i przyjemna przekąska. Na dodatek pyszna i bezcukrowa - jedyna słodycz to banan.
Składniki:
- pół szklanki nerkowców
- banan
- pół szklanki wody
- łyżeczka soku z cytryny
- łyżka wody różanej
- 2 łyżki kakao
Nerkowce namoczyłam poprzedniego dnia. Przed przygotowaniem kremu odsączyłam je i zmiksowałam ręcznym blenderem z bananem, kakao, sokiem z cytryny i wodą różaną. Wody dodawałam tylko tyle, żeby masa gładko się miksowała, jeśli dysponujecie dobrym blenderem nie będzie trzeba dodawać jej wcale.
Dominika
Mniam, takie kremy można by było jeść bez końca ;)
OdpowiedzUsuńZjadlabym. Uwielbiam takie czekoladowo orzechowe miksy.
OdpowiedzUsuńTen wpis odmienił moje życie!
OdpowiedzUsuńNa takim blogu jeszcze nie bylem! fajnie tutaj
OdpowiedzUsuńPodoba mi się Twój styl pisania.
OdpowiedzUsuńŚwietnie się czyta twoje wpisy
OdpowiedzUsuń