Dość niewyględny ale bardzo dobry krem z pora i pietruszki. Dawno już zjedzony i nawet odrobinę zapomniany. Ale dobre przepisy warto upamiętniać.
Przepis z bloga sojaturobię, jak zwykle u mnie uproszczony do potrawy jednogarnkowej.
Składniki:
|
|
Kumin i kolendrę zmieliłam w młynku do kawy. W garnku rozgrzałam oliwę, wrzuciłam kumin, kolendrę, curry i paprykę, chwilę smażyłam. Dorzuciłam pokrojony w plasterki por. Po chwili dorzuciłam pokrojoną w kostkę resztę umytych i obranych warzyw. Po lekkim przesmażeniu warzyw dolałam wodę, wrzuciłam ziele angielskie, liście laurowe i sól, gotowałam do miękkości warzyw. Pod koniec zmiksowałam ręcznym blenderem (nie wyjmowałam ziela angielskiego, zmiksowało się razem z zupą) i dodałam sok z cytryny.
Dominika
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz