sobota, 17 marca 2018

ZIMOWY BUDYŃ PRZECIWZAPALNY

Robię czasem rozgrzewający napój z kurkumą i imbirem czyli modne dziś "złote mleko". Jest pyszny, przyda się teraz, gdy zima wróciła. A czemu by nie zrobić w ten sposób budyniu?

Składniki:
  • puszka mleka kokosowego - kupuję mleko bez emulgatorów i konserwantów
  • 3 łyżki kaszy jaglanej
  • 4 plasterki świeżej kurkumy
  • 4 plasterki imbiru
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1/4 łyżeczki kardamonu
  • łyżeczka ksylitolu
Imbir i kurkumę pokroiłam drobniutko. Wszystkie składniki wrzuciłam do garnka, wymieszałam i gotowałam do miękkości kaszy jaglanej. Na koniec zmiksowałam na gładką masę. Spożyłam od razu.

Dominika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz